Antena 3 CNN Externe Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"

Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"

Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
04 Mai 2011   •   10:01
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a prezentat o nouă versiune a morţii liderului Al-Qaida. Oficialul a precizat că Osama bin Laden nu era înarmat în momentul în care a fost omorât de militarii SUA. El a mai afirmat că fotografia cadavrului acestuia este "înfiorătoare", informează AFP. Potrivit unui alt oficial american, citat de Fox News, Osama bin Laden încerca să ajungă la o armă atunci când a fost împuşcat la vila sa din Pakistan.

În timpul operaţiunii militare, "exista îngrijorarea că Osama bin Laden se va opune capturarării (...) Când Bin Laden a fost împuşcat, nu era înarmat", a declarat Carney într-o conferinţă de presă.

Militarii l-au descoperit pe "Bin Laden şi familia sa la etajul al doilea şi al treilea al clădirii", a declarat Jay Carney.

"În cameră era o femeie cu Bin Laden, soţia lui, care s-a îndreptat spre forţele americane. Ea a fost împuşcată în picior, dar nu a fost ucisă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În aceeaşi locuinţă, trăiau alte două familii, cea a emisarului lui ben Laden şi cea a fratelui său. "Prima (familie) la etajul unu al clădirii în care locuia familia Bin Laden, iar cealaltă, într-o altă clădire", din aceeaşi curte.

"Echipa a parcurs reşedinţa metodic, încăpere cu încăpere, în cadrul unei operaţiuni care a durat aproape 40 de minute", a adăugat Carney. Potrivit acestuia, au avut loc schimburi de focuri pe toată durata intervenţiei.

Referitor la fotografiile cu cadavrul lui Osama bin Laden, oficialul american a răspuns: "Voi fi sincer, publicarea fotografiilor lui Osama ben Laden după acest atac este sensibilă, şi evaluăm necesitatea de a face acest lucru. (...) Putem spune că este o fotografie înfiorătoare".

Informaţiile referitoare la operaţiunea militară de capturare a lui Osama bin Laden au fost contradictorii. În urmă cu două zile, principalul consilier al preşedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan, a precizat că Bin Laden s-a servit de o femeia ca scut uman.

Imagini din casa în care a fost ucis Osama bin Laden

 

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden cadavru fotografie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close