Antena 3 CNN Externe Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"

Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"

Osama bin Laden, neînarmat când a fost omorât. Poza cadavrului, "înfiorătoare"
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
04 Mai 2011   •   10:01
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a prezentat o nouă versiune a morţii liderului Al-Qaida. Oficialul a precizat că Osama bin Laden nu era înarmat în momentul în care a fost omorât de militarii SUA. El a mai afirmat că fotografia cadavrului acestuia este "înfiorătoare", informează AFP. Potrivit unui alt oficial american, citat de Fox News, Osama bin Laden încerca să ajungă la o armă atunci când a fost împuşcat la vila sa din Pakistan.

În timpul operaţiunii militare, "exista îngrijorarea că Osama bin Laden se va opune capturarării (...) Când Bin Laden a fost împuşcat, nu era înarmat", a declarat Carney într-o conferinţă de presă.

Militarii l-au descoperit pe "Bin Laden şi familia sa la etajul al doilea şi al treilea al clădirii", a declarat Jay Carney.

"În cameră era o femeie cu Bin Laden, soţia lui, care s-a îndreptat spre forţele americane. Ea a fost împuşcată în picior, dar nu a fost ucisă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

În aceeaşi locuinţă, trăiau alte două familii, cea a emisarului lui ben Laden şi cea a fratelui său. "Prima (familie) la etajul unu al clădirii în care locuia familia Bin Laden, iar cealaltă, într-o altă clădire", din aceeaşi curte.

"Echipa a parcurs reşedinţa metodic, încăpere cu încăpere, în cadrul unei operaţiuni care a durat aproape 40 de minute", a adăugat Carney. Potrivit acestuia, au avut loc schimburi de focuri pe toată durata intervenţiei.

Referitor la fotografiile cu cadavrul lui Osama bin Laden, oficialul american a răspuns: "Voi fi sincer, publicarea fotografiilor lui Osama ben Laden după acest atac este sensibilă, şi evaluăm necesitatea de a face acest lucru. (...) Putem spune că este o fotografie înfiorătoare".

Informaţiile referitoare la operaţiunea militară de capturare a lui Osama bin Laden au fost contradictorii. În urmă cu două zile, principalul consilier al preşedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan, a precizat că Bin Laden s-a servit de o femeia ca scut uman.

Imagini din casa în care a fost ucis Osama bin Laden

 

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden cadavru fotografie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close