Antena 3 CNN Externe OSCE anunţă că nu va monitoriza alegerile din Azerbaidjan, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi

OSCE anunţă că nu va monitoriza alegerile din Azerbaidjan, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi

OSCE anunţă că nu va monitoriza alegerile din Azerbaidjan, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi
12 Sep 2015   •   17:32

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a anunțat sâmbătă că nu va monitoriza alegerile parlamentare din luna noiembrie din Azerbaidjan, din cauza restricțiilor impuse de către autoritățile de la Baku, transmite Agerpres.

Azerii urmează să-și aleagă un nou parlament pe 1 noiembrie. Precedentele alegeri în fosta republică sovietică, condusă de 12 ani de președintele Ilham Aliev, au fost criticate dur de observatorii internaționali.

''Restricțiile cu privire la numărul de observatori care să monitorizeze scrutinul fac imposibilă realizarea unei misiuni de observare eficientă și credibilă'', a declarat Michael Georg Link, directorul Biroului OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului (ODIHR), într-un comunicat de presă.

Misiunea permanentă a OSCE la Baku a anunțat în august că autoritățile azere sunt pregătite să accepte doar șase monitori pe termen lung și cel mult 125 de observatori pe termen scurt din partea ODIHR, mult sub propunerea OSCE de 30 de observatori pe termen lung și 350 de observatori pe termen scurt.

Vineri, autoritățile de la Baku au anulat vizita unei delegații a Comisiei Europene și au anunțat că și-ar putea revizui relațiile cu UE, după ce Bruxellesul a cerut eliberarea unui jurnalist de investigație și a mai multor activiști pentru drepturile omului aflați în detenție în Azerbaidjan.

×
Subiecte în articol: Azerbaidjan alegeri OSCE
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close