Antena 3 CNN Externe OSCE cere intervenţia unei forţe internaţionale de poliţie în Kîrgîzstan

OSCE cere intervenţia unei forţe internaţionale de poliţie în Kîrgîzstan

OSCE cere intervenţia unei forţe internaţionale de poliţie în Kîrgîzstan
24 Iun 2010   •   23:36

 

Pentru a restabili ordinea în Kîrgîzstan este necesară o forţă internaţională de poliţie, crede un oficial OSCE.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare îm Europa conduce discuţiile cu miniştrii de externe din UE pentru consolidarea securităţii în strategicul stat din Asia Centrală, arăta Kimmo Kiljunen, ambasador special al Adunării Parlamentare a OSCE.

 

"Ce cred că ar fi cu adevărat util ar fi o anumită forţă internaţională de poliţie care să ofere sfaturi tehnice şi poate şi prezenţa sa. Aceasta ar crea o atmosferă de încredere".

 

Oficialul preciza că miniştrii de externe din UE discută opţiunea folosirii poliţiei pentru  a oferi sprijin în gestionarea crizei. Totuşi, UE arăta că deşi întăreşte  delegaţia sa din Kîrgîzstan, nu are planuri imediate de a contribui cu trupe de poliţie.

 

"În acest stadiu, consolidăm delegaţia noastră pentru a ne asigura că există destulă expertiză la faţa locului,," declara un purtător de cuvânt al şefului de politică externă a UE- Catherine Ashton.

Violenţele din Kîrgîzstan au provocat îngrijorare atât în Rusia, cât şi în SUA, ambele având baze militare în acest stat, temându-se că tulburările s-ar putea răspândi în Asia Centrală.

Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, grup de foste republici sovietice condus de Rusia, îşi va trimite, vineri, secretarul general Nikolai Bordiuja în Kîrgîzstan.

Organizaţia arăta că un grup de lucru va evalua situaţia şi va ajuta forţele de aplicare a legii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OSCE
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close