Antena 3 CNN Externe OSCE: Criza economică măreşte riscul traficului de persoane

OSCE: Criza economică măreşte riscul traficului de persoane

OSCE: Criza economică măreşte riscul traficului de persoane
14 Sep 2009   •   18:23

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat că noile tensiuni economice măresc riscul traficului de persoane, informează AFP. Organizaţia a făcut apel la o atenţie sporită în acest sens.

"Noile tensiuni economice pot amplifica fenomenul", a precizat secretarul de Stat american, Hillary Clinton. Declaraţia a fost făcută la Viena, în cadrul unei unei conferinţe, pe această temă, la care iau parte 56 de ţări din cadrul OSCE.

Peste 200 de milioane de angajaţi se confruntă acum cu o sărăcie extremă (mai puţin de un euro pe zi), din cauza crizei economice. De asemnea, alte aproximativ 53 de milioane de persoane nu reuşesc să scape din această situaţie, din aceleaşi motiv, conform datelor comunicate de organizaţie.

Mai mult, s-au micşorat sumele de bani trimise familiilor de imigranţi, care se află în ţara de origine. "Împreună cu criza financiară mondială creşte şi numărul persoanelor aflate în situaţii disperate" şi, deci, susceptibile să fie exploatate, potrivit Evei Biaudet, reprezentanta OSCE în domeniul luptei împotriva traficului de fiinţe umane.

Potrivit cifrelor OSCE, la nivel mondial, cel puţin 12 milioane de persoane sunt victime ale traficului de fiinţe umane, acesta fiind însoţit frecvent de violenţe fizice şi /sau sexuale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OSCE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close