Antena 3 CNN Externe "Ou est la bombe?" Poliţiştii francezi au ascuns atât de bine o BOMBĂ , încât acum nu mai ştiu unde au pus-o!

"Ou est la bombe?" Poliţiştii francezi au ascuns atât de bine o BOMBĂ , încât acum nu mai ştiu unde au pus-o!

"Ou est la bombe?" Poliţiştii francezi au ascuns atât de bine o BOMBĂ , încât acum nu mai ştiu unde au pus-o!
02 Iul 2014   •   13:47

Nu, nu este un film de comedie cu celebrul Louis de Funes, este ceea ce s-a întâmplat în realitate în incinta celui de-al doilea mare aeroport din Franţa.

În timpul unor exerciţii de rutină şi simulări teroriste, poliţiştii francezi au plantat un dispozitiv exploziv în Aeroportul Marseille..., dar au uitat unde l-au ascuns, suţin mai multe informaţii provenite din surse încă neconfirmate, dar sigure pentru media din Hexagon.
Potrivit acestora, autorităţile caută periculosul pachet de aproape o săptămână.

Bomba a fost pierdută undeva în zona cargo a Aeroportului Marseille Provence, relatează presa franceză.

Dispozitivul mortal a fost ascuns în timpul unor exerciţii în care jandarmii locali antrenau câinii special pregătiţi pentru descoperirea substanţelor explozive.
Din câte se pare, nici câinii nu au fost suficient de bine dresaţi, de vreme ce coletul nu a fost găsit nici la ora actuală. Nici ofiţerii pirotehnişti nu s-au dovedit a fi mai eficienţi în găsirea pachetului ce conţinea 100 de grame de C-4, un explozibil militar extrem de puternic.


"Toate încercările de găsire a materialului periculos au eşuat", spune sursa anonimă.

O anchetă preliminară a fost declanşată pentru a stabili responsabilitatea în acest incident, iar cei vinovaţi vor fi subiectul unor penalizări administrative sau vor fi trimişi în judecată, comunică poliţia locală.

Cei care se ocupă de investigarea acestui caz sunt de părere că bomba nu a fost furată, ci ea a fost rătăcită prin aeroport. Autorităţile locale asigură publicul că fără dispozitivul de detonare, substanţa explozivă nu reprezintă un pericol real.

"Este un produs stabil, fără mecanismul de declanşare este inofensiv", spun poliţiştii, încercând în acest fel să liniştească populaţia.

C-4 sau Compoziţia C-4, este o substanţă foarte stabilă şi este insensibilă la cele mai multe şocuri. C-4 nu poate fi detonat cu un foc de armă sau prin izbirea de o suprafaţă dură şi nici nu poate exploda dacă este incendiat. Dar, ATENŢIE, C-4 poate fi detonat dacă există o combinaţie dintre o sursă de căldură extremă şi o undă de şoc.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close