Antena 3 CNN Externe Pace în Ucraina: Situaţia este calmă la Doneţk și Mariupol după anunţarea acordului de încetare a focului

Pace în Ucraina: Situaţia este calmă la Doneţk și Mariupol după anunţarea acordului de încetare a focului

Pace în Ucraina: Situaţia este calmă la Doneţk și Mariupol după anunţarea acordului de încetare a focului
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    05 Sep 2014   •   21:07

Situația era calmă vineri seară în orașul Donețk, bastion al insurgenților proruși din estul Ucrainei, după ce la ora locală 18.00 a intrat în vigoare acordul de încetare a focului convenit de autoritățile ucrainene și de separatiști în urme negocierilor desfășurate la Minsk, transmite agenția France Presse.

Și la Mariupol, orașul-port strategic la Marea Azov, unde trupele ucrainene s-au regrupat și au așteptat în ultimele zile un asalt al rebelilor, atmosfera era liniștită după ce în cursul zilei s-au auzit explozii iar la periferia orașului au fost semnalate lupte grele și tiruri de artilerie, un comandant al voluntarilor ucraineni declarând anterior agenției Reuters că unitatea sa a fost atacată în cursul nopții de rebelii proruși, care au folosit inclusiv tancurile și artileria.

Guvernul ucrainean și reprezentanți ai separatiștilor proruși din provinciile Donețk și Lugansk au purtat vineri în capitala Belarusului, Minsk, negocieri mediate de OSCE în urma cărora au semnat un acord preliminar de încetare a focului. Documentul include printre alte aspecte și prevederi privind controlul respectării armistițiului și schimbul de prizonieri.

Citeşte şi:

Separatiştii proruşi confirmă semnarea armistiţiului. "Asta nu înseamnă că renunţăm să ne despărţim de Ucraina", spune un reprezentant al rebelilor


 

×
Subiecte în articol: Ucraina donetk armistitiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close