Antena 3 CNN Externe Pachet suspect, descoperit în centrul Londrei. Specialiștii l-au detonat controlat

Pachet suspect, descoperit în centrul Londrei. Specialiștii l-au detonat controlat

Pachet suspect, descoperit în centrul Londrei. Specialiștii l-au detonat controlat
17 Oct 2018   •   19:28

Forţele de ordine britanice au procedat miercuri după-amiază la 'explozia controlată' a unui pachet suspect a cărui prezenţă a fost semnalată într-un parc din apropierea parlamentului, în centrul Londrei, a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard, citat de AFP. 

'A avut loc explozia controlată a pachetului', a declarat acelaşi purtător de cuvânt. Un fotoreporter France Presse şi unul de la Reuters au văzut un robot de deminare care a intervenit la locul incidentului, după ce poliţia a anunţat că investighează un pachet găsit în parcul Embankment Gardens de lângă Ministerul Apărării. 

Poliţia a fost sesizată la ora (locală) 15:40 (14:40 GMT) cu privire la prezenţa' acestui pachet în Embankment Gardens, afirmase anterior purtătorul de cuvânt citat. 

Un perimetru de securitate a fost instalat în zona parcului, iar străzile adiacente au fost închise traficului. 

În martie 2017, zona parlamentului a fost scena unui atentat comis de către un britanic în vârstă de 52 de ani convertit la islam, care a intrat în plină viteză cu o maşină într-un grup de pietoni pe podul Westminster. Cinci persoane, printre ele şi românca Andreea Cristea, şi-au pierdut viaţa în acest atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Atacatorul a fost ucis de către un poliţist înarmat. 

În august 2018, în apropiere de parlamentul britanic, alte trei persoane au fost rănite de un atacator care intrase în plin cu maşina în grupul lor. Agresorul, un bărbat sudanez care locuia la Birmingham, a fost arestat şi acuzat de tentativă de omor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close