Antena 3 CNN Externe Pachet suspect, detonat de autorităţi pe aeroportul Malpensa din Milano (VIDEO)

Pachet suspect, detonat de autorităţi pe aeroportul Malpensa din Milano (VIDEO)

Pachet suspect, detonat de autorităţi pe aeroportul Malpensa din Milano (VIDEO)
30 Dec 2009   •   11:33



Aeroportul milanez Malpensa a fost, marţi, în stare de alertă. Autorităţile italiene au detonat un pachet suspect, descoperit într-un grup sanitar din clădire.

Pachetul avea 20 de centimetri lungime şi zece lăţime şi era dotat cu detonator şi receptor radio. A fost găsit abandonat într-un grup sanitar aflat foarte aproape de punctul de control al pasagerilor.

Poliţia a evacuat imediat oamenii din zonă şi au fost chemaţi pirotehniştii, care au detonat controlat pachetul. Autorităţile nu au găsit explozibili în interiorul pachetului.

Incidentul nu a provocat întârzieri pentru că îmbarcările au fost mutate temporal pe alte terminale. Unii dintre pasageri cred însă că măsurile de securitate sporite impuse de autorităţi nu sunt în totalitate justificate.

Alerta cu bombă din Italia vine în contextul sporirii securităţii pe aeroporturi, după atentatul eşuat de la bordul cursei Amsterdam-Detroit de vineri. În urma acestui incident, pasagerii tuturor curselor din Italia spre Statele Unite ale Americii sunt supuşi unor controale mai exigente.





Antena 3


×
Subiecte în articol: aeroport pachet Milano
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close