Antena 3 CNN Externe Un pacient în vârstă, infectat cu COVID, trimis viu la morgă, în Shanghai

Un pacient în vârstă, infectat cu COVID, trimis viu la morgă, în Shanghai

Un pacient în vârstă, din Shanghai, infectat cu COVID a fost trimis la morgă, apoi s-a descoperit că era în viaţă.

Un pacient în vârstă, infectat cu COVID, trimis viu la morgă, în Shanghai
Sursa foto: Captură Youtube
de Alexandra Ionescu    |    02 Mai 2022   •   15:23

Cel mai recent clip de pe reţelele sociale arată o scenă de coşmar: persoane care încarcă un cadavru înfăşurat într-un cearşaf galben, în curtea unui spital pentru bătrâni.

Portarii cheamă o asistentă, îi fac semn să deschidă geanta, pentru că au observat că din interior vin semne de viaţă. În acel moment, asistenta se întoarce la cabinet, se consultă cu superiorii şi acceptă să ia aşternutul înapoi şi să aducă pacientul încă în viaţă sau nedecedat în secţie.

O scenă de haos, emblematică a numeroaselor anxietăţi provocate de valul de COVID-19 care asediază Shanghaiul de la începutul lunii martie.

Este în „condiţii stabile” Infecţiile în rândul celor 26 de milioane de locuitori sunt în sfârşit în scădere (ieri au fost aproximativ 7.000). Totalul a depăşit 600.000, marea majoritate sunt asimptomatici, dar toţi ajung în izolare, în centre în care condiţiile de igienă şi primire sunt critice.

Până pe 17 aprilie, autorităţile nu au raportat niciun deces, deşi de zile circulă informaţii despre zeci de decese în adăposturi şi case de îngrijire pentru bătrâni. Videoclipul de la spitalul de bătrâni Xinchangzheng, din cartierul Putuo, pare să confirme suspiciunile legate de criza din unităţile spitaliceşti din Shanghai.

Autorităţile au deschis o anchetă, fără a dezvălui dacă pacientul din sacul morţii era infectat cu COVID.

Condiţiile lui „sunt stabile”, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: pacient morga COVID-19 shanghai
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close