Antena 3 CNN Externe Pacienții COVID-19 care nu sunt vaccinați își vor plăti singuri spitalizarea, în Singapore

Pacienții COVID-19 care nu sunt vaccinați își vor plăti singuri spitalizarea, în Singapore

Începând cu data de 8 decembrie, oamenii care au nevoie de spitalizare în urma infectării cu COVID-19 și au ales să nu se vaccineze vor suporta costurile, a anunțat Ministerul Sănătății din Singapore.

Pacienții COVID-19 care nu sunt vaccinați își vor plăti singuri spitalizarea, în Singapore
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Noi 2021   •   23:34

În prezent, Guvernul plătește facturile medicale complete pentru COVID-19 ale tuturor cetățenilor, rezidenților permanenți și deținătorilor de permise de ședere pe termen lung, cu excepția celor care au fost testați pozitiv la scurt timp după întoarcerea din călătoriile în străinătate.

Din 8 decembrie, toți pacienții cu COVID-19 care au refuzat să se vaccineze vor suporta costurile spitalizărilor.

„În prezent, persoanele nevaccinate reprezintă o majoritate considerabilă a celor care necesită îngrijire intensivă dintre pacienții internați și contribuie în mod disproporționat la efortul asupra resurselor noastre de asistență medicală”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Channel News Asia.

„Spitalele chiar preferă să nu îi factureze deloc pe acești pacienți, însă trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna toate persoanele eligibile să se vaccineze”, a adăugat Ong Ye Kung.

Noua regulă se va aplica pacienților cu COVID-19 care sunt eligibili pentru vaccinare, dar care refuză să facă acest lucru.

Pentru cei care sunt parțial vaccinați cheltuielile de spitalizare vor fi plătite de Guvern până pe 31 decembrie, pentru a le permite să fie realizeze schema completă.

Copiii sub 12 ani sau oamenii neeligibili din punct de vedere medical, vor beneficia în continuare de servicii medicale pentru COVID-19 plătite integral de către Guvern, a adăugat Ministerul Sănătății.

×
Subiecte în articol: spitalizare cheltuieli COVID-19 singapore
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close