Antena 3 CNN Externe Pacienţii spitalelor din Grecia ar putea fi obligaţi să plătească o taxă de internare de 25 de euro

Pacienţii spitalelor din Grecia ar putea fi obligaţi să plătească o taxă de internare de 25 de euro

Pacienţii spitalelor din Grecia ar putea fi obligaţi să plătească o taxă de internare de 25 de euro
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
11 Noi 2012   •   15:43

Pacienţii spitalelor de stat din Grecia ar putea plăti o taxă de internare de 25 de euro şi de un euro pentru eliberarea unei reţete, dacă guvernul nu reuşeşte anul următor să-şi atingă ţintele fiscale, a declarat ministrul Sănătăţii, Andreas Lykourentzos, citat de cotidianul Kathimerini.
   
Măsura ar putea intra în vigoare din 2014, dacă Grecia nu-şi îndeplineşte ţinetele de deficit bugetar şi cheltuieli stabilite cu troica creditorilor internaţionali, a declarat ministrul în parlament.
   
Guvernul elen a introdus în 2010 o taxă de trei euro pentru oricine vizitează un spital de stat, parte a angajamentelor asumate pentru pachetul de împrumuturi externe de la statele zonei euro şi FMI.
   
Anul acesta este al cincilea consecutiv de recesiune pentru Grecia, iar FMI estimează că economia se va contracta şi anul următor. Măsurile dure de austeritate, incluzând creşteri de taxe şi reduceri de salarii şi pensii, precum şi criza financiară au condus la declinul puternic al nivelului de trai în Grecia.
   
Statul elen a primit, începând din 2010, două pachete de împrumuturi de la creditorii externi, zona euro şi FMI, pentru a evita intrarea în colpas financiar a statului. Fondurile au fost condiţionate, însă, de măsuri dure de austeritate.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close