Antena 3 CNN Externe Pădurea cu cei mai înalţi copaci din lume, în pericol, din cauza unui incendiu

Pădurea cu cei mai înalţi copaci din lume, în pericol, din cauza unui incendiu

Incendiul de vegetaţie din California, izbucnit săptămâna trecută, pune în pericol cei mai înalţi copaci din lume. Focul se îndreaptă cu rapiditate spre pădurea de seqoia, din Parcul Naţional Yosemite, acolo unde se gasesc arbori mai vechi de 2.000 de ani.

Pădurea cu cei mai înalţi copaci din lume, în pericol, din cauza unui incendiu
de Georgiana Adam    |    11 Iul 2022   •   17:41

Nu doar că incendiul nu a fost stins, ci în ultimele ore s-a dublat în intensitate și a mistuit aproximativ 650 de hectare.

Sute de pompieri intervin, de la sol şi pe calea aerului, pentru stingerea flăcărilor care mistuie parcul ce găzduieşte uriaşii milenari.

Intervenția în zonă este însă dificilă din cauza terenului accidentat. Autorităţile americane au apelat şi la un sistem de aspersoare care să protejeze copacii.

"Stau chiar în fața uriașului grizzly, care este probabil unul dintre cei mai faimoși copaci de pe pământ. Chiar nu vrem să-l lăsăm pe acesta la voia întâmplării, deoarece este cu adevărat un copac emblematic", a spus unul dintre pompierii care încearcă să stingă focul.

În pericol nu este numai pădurea de seqoia, ci şi oamenii care locuiesc în apropierea zonei calamitate.

Incendiul, izbucnit pe 7 iulie, a dus deja la evacuarea a aproape 1.600 de oameni, printre care şi foarte mulţi turişti.

Cauza incendiului este investigată, dar se presupune că temperaturile ridicate și seceta extremă l-ar fi provocat.

Potrivit autorităților, de la debutul anului, peste 35.000 de astfel de incendii au izbucnit în Statele Unite, un număr record față de anii precedenți.
 

×
Subiecte în articol: incendiu california padure seqoia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close