Antena 3 CNN Externe Pagubă uriaşă pentru deţinătorii de criptomonede din Canada

Pagubă uriaşă pentru deţinătorii de criptomonede din Canada

Pagubă uriaşă pentru deţinătorii de criptomonede din Canada
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
06 Feb 2019   •   09:08

Pagubă uriaşă pentru deţinătorii de criptomonede din Canada. 150 milioane de dolari ar putea să dispără pentru totdeauna după decesul prematur al fondatorului unei burse de bitcoin.

Bărbatul, care a încetat din viaţă la 30 de ani, era singurul deţinător al parolei unui uriaş "portofel virtual" în care erau depuse criptomonedele.

Gerald Cotten crease cea mai mare platformă de vânzare şi cumpărare de bitcoin din Canada. Peste o sută de mii de oameni îi folosiseră serviciile pentru a-şi converti economiile în bitcoin, în speranţa unor profituri consistente. Dar, acum două luni, Cotten, care suferea de o maladie genetică rară, a murit pe neaşteptate în India, unde participa la o acţiune de binefacere. În aceste condiţii, nimeni nu mai are acces la fonduri.

Aproape 150 de milioane de dolari, convertiţi în monede virtuale, sunt ascunse în laptopul lui Cotten. Şi ar putea rămâne acolo pentru totdeauna, deoarece tânărul nu-i dezvăluise nici măcar soţiei parola de acces. Până acum, nici cei mai iscusiţi experţi nu au putut recupera banii. Fireşte, depunătorii sunt furioşi şi s-au adresat justiţiei canadiene.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Canada bitcoin bani
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close