Antena 3 CNN Externe Pagubă de zeci de milioane de euro în bitcoini, după un jaf ca-n filme, la Madrid

Pagubă de zeci de milioane de euro în bitcoini, după un jaf ca-n filme, la Madrid

Un antreprenor din domeniul digital reclamă că i-au fost furate câteva zeci de milioane de euro în bitcoini. Omul spune că apartamentul din Madrid i-a fost spart de hoți.

Pagubă de zeci de milioane de euro în bitcoini, după un jaf ca-n filme, la Madrid
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Noi 2021   •   18:39

Jaful a avut loc marți, într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetățean american, originar din California, în vârstă de 38 de ani, fondator al rețelei de socializare Tuenti.

Acesta le-a povestit oamenilor legii că a sosit acasă, alături de un angajat de la curățenie. La scurt timp, cineva a sunat la ușă.

După ce a deschis a început coșmarul. Patru sau cinci bărbați mascați au pătruns în locuință și, după ce au acoperit camerele de supraveghere cu îmbrăcăminte, l-au legat și l-au torturat timp de câteva ore, până le-a spus parolele conturilor sale bitcoin.

Omul de afaceri le-a povestit polițiștilor, care au ajuns la fața locului alertați de un vecin care auzise țipete, că hoții l-au tăiat cu un cuțit pe piept și au folosit un pistol taser pentru a aplica șocuri electrice, scrie El Mundo.

În cele din urmă, omul de afaceri le-a dat atacatorilor parola contului său de bitcoin, în care susține că are câteva milioane de euro. În plus, acesta a subliniat că grupul de bărbați mascați a sustras mai multe computere, telefoane mobile, o tabletă.

Anchetatorii merg pe ipoteza că presupușii tâlhari aparțin unei bande din Europa de Est. La locuință s-a deplasat și Poliția Științifică pentru a strânge probe, iar Poliția Judiciară verifică camerele de securitate ale apartamentului. Un vecin al americanului i-a asigurat pe agenți că a văzut un grup de mascați ieșind în stradă cu diverse genți.

×
Subiecte în articol: jaf Madrid bitcoin milionar jefuit
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close