Antena 3 CNN Externe Pakistan a deportat familia lui Bin Laden în Arabia Saudită

Pakistan a deportat familia lui Bin Laden în Arabia Saudită

Pakistan a deportat familia lui Bin Laden în Arabia Saudită
27 Apr 2012   •   11:56

Autorităţile pakistaneze au deportat, vineri dimineaţă, 14 membri ai familiei fostului lider Al-Qaeda, Osama Bin Laden, în Arabia Saudită, conform CNN, care citează oficiali pakistanezi.

Trei soţii ale lui Bin Laden şi 11 copii au fost reţinuţi de Pakistan, imediat după incursiunea comandoului american, care a dus la uciderea fostului lider terorist, din mai, anul trecut.

Cele trei neveste ale liderului terorist au condamnate la 45 de zile de arest la domiciliu pentru şedere ilegală pe teritoriul Pakistanului, iar această perioadă a expirat săptămâna trecută.

"Familia lui Bin Laden a fost ţinută într-un regim de detenţie, într-o locaţie sigură din Pakistan", precizează CNN, citând surse de la Islamabad.

Două dintre văduve erau originare din Arabia Saudită, iar a treia este yemenită. Toate cele trei au fost deportate şi predate autorităţilor saudite.

Talibanii pakistanezi au ameninţat, în martie, că vor ataca forţele de securitate şi de guvernământ prin atentate sinucigaşe pe teritoriul întregii ţări, dacă responsabilii de la Islamabad nu eliberează familia lui Bin Laden.

Raidul de anul trecut, al forţelor speciale americane, care a dus la lichidarea celui mai căutat om al planetei, nu fusese autorizat oficial de către Pakistan. Acest lucru a stârnit o reacţie de furie împotriva americanior şi a inflamat şi mai mult spiritele. La rândul lor, oficialii americani şi media occidentală au acuzat Islamabadul că îl adăposteau pe Osama Bin Laden cu bună ştiinţă, chiar dacă liderii pakistanezi au negat cu vehemenţă aceste suspiciuni.

După moartea lui Bin Laden, Al-Qaeda l-a pus în fruntea mişcării teroriste pe liderul Jihadului Islamic Egiptean, Ayman al-Zawahiri.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close