Antena 3 CNN Externe Pakistan. Bilanţul dublului atentat a ajuns la 102 morţi (VIDEO)

Pakistan. Bilanţul dublului atentat a ajuns la 102 morţi (VIDEO)

Pakistan. Bilanţul dublului atentat a ajuns la 102 morţi (VIDEO)
10 Iul 2010   •   11:58



Bilanţul atentatului din Pakistan, a ajuns la 102 morţi, potrivit datelor difuzate  de autorităţile locale. Două bombe au fost detonate de terorişti sinucigaşi la un sediu administrativ din nord-vestul ţării. Printre victime se numără invalizi, femei şi copii. Atentatul, care nu a fost revendicat, s-a produs într-o regiune care adăposteşte numeroşi talibani şi terorişti ai reţelei Al Qaida.

Cele două explozii, dintre care una a fost deosebit de puternică, s-au produs la un interval de câteva secunde. Sediul administraţiei locale a fost parţial distrus, la fel şi o închisoare din care au evadat zeci de deţinuţi. Mai multe case şi magazine au fost aproape distruse.

Atacul s-a produs în timp ce reprezentanţii guvernului distribuiau fotolii rulante pentru invalizii din regiune. Mulţi dintre aceştia se numără printre victime. Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la spitalele din apropiere.

Deocamdată nu este clar care a fost ţinta teroriştilor. Sediul distrus găzduia biroul unui vice-guvernator care, însă, a scăpat nevătămat. În aceeaşi clădire era întrunit un grup de lideri tribali, aliaţi cu guvernul, care negociază cu talibanii. Nici ei nu au fost răniţi. Zona autonomă din Pakistan, de la graniţa cu Afganistanul, este considerată de Statele Unite "cea mai periculoasă regiune a lumii", din cauza prezenţei talibanilor şi a reţelei al-Qaida.



Foto: topnews.in

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close