Antena 3 CNN Externe Pakistan. Cel puţin 18 de morţi, într-un tir cu rachete american

Pakistan. Cel puţin 18 de morţi, într-un tir cu rachete american

Pakistan. Cel puţin 18 de morţi, într-un tir cu rachete american
Sursa foto: harta Pakistan
16 Feb 2009   •   12:40

Cel puţin 18 persoane, între care şi combatanţi islamişti, şi-au pierdut viaţa într-un tir american cu rachete. Potrivit AFP zonele vizate au fost cele din nord-vestul Pakistanuluim, unde Washingtonul credea că al-Qaida şi talibanii şi-au reconstituit forţele
Un ofiţer din cadrul forţelor de securitate pakistaneze a declarat: "O rachetă lansată de un avion fără pilot american a distrus un centru utilizat de talibani", la Bhagan, în districtul tribal Kurram.
Potrivit unui oficial al serviciilor de informaţii, în Bhagan se află mai multe tabere de antrenament ale talibanilor pakistanezi şi afgani. În plus, combatanţii afgani utilizează aceste tabere ca baze pentru lansarea de operaţiuni în Afganistan.
În ultimele luni, zeci de rachete lansate de avioane fără pilot ale armatei americane din Afganistan au picat în zonele tribale. Cel puţin 200 de persoane din rândul talibanilor pakistanezi, afgani sau a combatanţilor străini ai al-Qaida, dar şi al civililor, au murit în aceste atacuri.
Sâmbătă, 27 de combatanţi islamişti au murit, într-un tir american cu rachete care viza o tabără de antrenamet a liderului Mişcării talibanilor din Pakistan (TTP), Baitullah Mehsud, din Ladha.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan armata americana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close