Antena 3 CNN Externe Pakistan: Cinci americani, condamnaţi pentru complot terorist

Pakistan: Cinci americani, condamnaţi pentru complot terorist

Pakistan: Cinci americani, condamnaţi pentru complot terorist
25 Iun 2010   •   08:13

Un tribunal pakistanez a condamnat cinci studenţi americani acuzaţi că au contactat militanţi din Pakistan pe internet şi au complotat atacuri teroriste. Ei au primit o sentinţă de câte 10 ani în închisoare fiecare.

Studenţii, toţi în jur de 20 de ani, au fost reţinuţi în decembrie în oraşul pakistanez Sargodha, la  190 km SE de Islamabad.

Procurorul adjunct Rana Bakhtiar declara că bărbaţii au fost condamnaţi pentru două capete de acuzare fiecare, una de zece ani, alta de cinci ani . De asemenea au fost amendaţi cu 70.000 de rupii (821 dolari).

?Ambele sentinţe vor începe simultan şi de fapt vor petrece 10 ani în închisoare,? preciza Bakhtiar .

Cei cinci au susţinut în faţa instanţei că au încercat doar să ofere fraţilor musulmani din Afganistan medicamente şi ajutor financiar, şi au acuzat Federal Bureau of Investigation (FBI) şi poliţia pakistaneză că i-a torturat şi a încercat să le însceneze acuzaţiile.

Doi din cei cinci sunt de origine pakistaneză. Ceilalţi au origini egiptene, yemenite şi din Eritrea . Studenţii au fost arestaţi la câteva zile după ce au sosit în Pakistan, anul trecut . Poliţia paksitaneză arăta că emailuri demonstrează că ei au contactat militanţi, pentru atacuri în Pakistan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: americani pakistan
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close