Antena 3 CNN Externe Pakistan promite să atace talibanii în ascunzătoarea lui Bin Laden

Pakistan promite să atace talibanii în ascunzătoarea lui Bin Laden

Pakistan promite să atace talibanii în ascunzătoarea lui Bin Laden
Sursa foto: armata pakistaneza
18 Mai 2009   •   10:53

Pakistan va extinde războiul contra talibanilor dincolo de valea Swat în zonele tribale independente de la graniţa cu Afganistan, unde se presupune că se ascund Osama Bin Laden şi liderii Al-Qaeda.

?Vom intra în Waziristan, toate aceste regiuni, cu operaţiuni armate?, a precizat preşedintele Asif Ali Zardari, citat de Sunday Times. ?Swat este doar începutul. Este un război mai mare de luptat.?

El a declarat că Pakistanul va avea nevoie de miliarde de lire sterline ca asistenţă militară şi ajutor pentru cei 1,7 milioane de refugiaţi, cea mai mare migraţie de oameni de la despărţirea de India, în 1947.
Pentru a se lupta cu militanţii, armata pakistaneză a acceptat, pentru prima dată, să fie antrenată de trupe americane şi britanice pe solul său.

?Trebuie să ne dezvoltăm capacitatea şi avem nevoie de mai mult sprijin. Avem nevoie de mult mai mult decât un miliard de dolari pe care l-am primit şi care nu reprezintă nimic. Avem 150.000 de militari în zonele de luptă. Doar deplasarea acestui număr cost un miliard de dolari?, declara Zardari.
Armata doreşte să deschidă fronturi în Waziristan şi Darra Adam Khel. Waziristan este sediul militanţilor Tehrik-e-Taliban Pakistan, conduşi de Baitullah Mehsud, despre care se spune că este autorul asasinării soţiei lui Zardari, fostul premier Benazir Bhutto.

Agenţiile umanitare au avertizat că o eventuală creştere a violenţelor va duce la mărirea problemei refugiaţilor. Comisia ONU pentru refugiaţi arăta că 987.000 de oameni şi-au părăsit casele în ultimele două săptămâni, pe lângă cei 500 mii de vara trecută.
Comisarul Antonio Guterres cerut sprijin internaţional masiv şi un miliard de dolari pentru refugiaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pakistan Osama Bin Laden
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close