Antena 3 CNN Externe Pakistan: Şapte oameni au murit şi alţi cinci au fost luaţi ostatici în atacul unei centrale electrice

Pakistan: Şapte oameni au murit şi alţi cinci au fost luaţi ostatici în atacul unei centrale electrice

Pakistan: Şapte oameni au murit şi alţi cinci au fost luaţi ostatici în atacul unei centrale electrice
de M.T.    |    02 Apr 2013   •   10:48

Câteva zeci de bărbaţi înarmaţi au atacat în noaptea de luni spre marţi o centrală electrică din nord-vestul Pakistanului, provocând moartea a şapte persoane şi distrugând o parte din instalaţii, au anunţat oficialii pakistanezi, potrivit Mediafax, care citează AFP.

De asemenea, alţi cinci oameni au fost luaţi ostatici de atacatorii facilităţii din Badh Bher, situată la periferia oraşului Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, loc cunoscut pentru frecventele atentate comise de talibani şi de alte grupări ce au legături cu Al-Qaida.

Atacul s-a prrdus în jurul orei locale 02:30 (00:30 ora României) şi nu a fost încă revendicat.

„Atacatorii au ucis doi oficiali din cadrul centralei şi au răpit alţi zece", a declarat Javed Khan, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei locale. „Ulterior, ei au abandonat cadavrele a cinci persoane răpite într-o tabără situată în apropiere. Celelalte cinci persoane încă sunt dispărute", a completat el.

Shaukat Afzal, purtător de cuvânt al companiei de electricitate din Peshawar, a precizat că patru dintre cei şapte morţi erau angajaţi ai centralei electrice, în timp ce ceilalţi trei erau poliţişti.

„Patru angajaţi şi un poliţist lipsesc în continuare la apel", a adăugat Afzal.

Centrala electrică atacată asigură electricitate în cea mai mare parte din Peshawar, iar în acest moment, mare parte a oraşului nu are curent din cauza pagubelor produse de atacatori.

Pakistanul este devastat din 2007 de un val de atentate comise de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP, mişcarea talibanilor din Pakistan), o grupare islamistă armată ostilă forţelor de ordine, Guvernului şi alegerilor generale prevăzute pentru 11 mai.

Partidele pakistaneze se tem că atentatele ar putea perturba reuniunile politice, chiar organizarea acestui scrutin cheie pentru consolidarea democraţiei în această ţară cu 180 de milioane de locuitori.



×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close