Antena 3 CNN Externe Pakistan. Un copil kamikaze a ucis 31 de oameni

Pakistan. Un copil kamikaze a ucis 31 de oameni

Pakistan. Un copil kamikaze a ucis 31 de oameni
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
10 Feb 2011   •   19:22

Adolescentul sinucigaş a ucis cel puţin 31 de militari pakistanezi, după ce a reuşit să treacă peste cele şase filtre, deghizat în uniforma şcolii Aziz Bhatti College din interiorul bazei militare, relatează BBC. El a atacat în timp ce recruţii  executau antrenamente pe un teren de paradă al Regimentului Punjab, în zona militară închisă din nord-vestul oraşului Mardan.

Asemenea atacuri asupra armatei au scăzut recent deoarece militanţii talibani au vizat în mare măsură zonele civile. Conform  BBC, talibanii încearcă de multă vreme să lanseze un atac asupra zonei militare din Mardan.

Prim-ministrul Yusuf Raza Gilani a condamnat atacul. "Asemenea atacuri dau dovadă de laşitate şi nu pot afecta moralul agenţiilor de securitate şi soluţiile pentru eradicarea terorismului ," a declarat el.

Atacul vine la câteva zile după ce autorităţile au lansat o ofensivă majoră împotriva militanţilor din regiunea talibană Mohmand, lângă Mardan. Mii de talibani au fugit din regiune după ce armata a bombardat cu elicopterele poziţiile suspecte ale militanţilor. Mohmand, la graniţa cu Afghanistan, a servit multă vreme drept refugiu pentru talibani şi al-Qaeda.

Talibanii au revendicat atacul de joi prin purtătorul de cuvânt Azam Tariq, conform AFP. Ayam Tariq a declarat că este mândru că astfel a răzbunat oamenii ucişi de către atacurile şi operaţiunile militare ale SUA si a adăugat că atacurile vor continua asupra "celor care protejează americanii".

Militanţii talibani au început să folosească din ce în ce mai mulţi adolescenţi kamikaze pe teritoriul Pakistanului, iar regiunea de nord-vest a ţării este cunoscută pentru antrenarea copiilor între 10 şi 12 ani pentru a deveni atacatori sinucigaşi, informează BBC.

Guvernul din Pakistan i-a sprijinit pe talibani când gruparea deţinea puterea în Afghanistan între 1996-2001, dar mai târziu a devenit aliat SUA, odată cu invazia din 2001.

Islamabadul neagă faptul că nu luptă suficient împotriva militanţilor şi declară că a pierdut mai mult de 2.400 de trupe în războiul început din 2002.

×
Subiecte în articol: pakistan talibani atentat sinucigas
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close