Antena 3 CNN Externe Pakistan va reconsidera toate acordurile cu SUA şi NATO, după incidentul de sâmbătă în care au murit 24 de militari

Pakistan va reconsidera toate acordurile cu SUA şi NATO, după incidentul de sâmbătă în care au murit 24 de militari

Pakistan va reconsidera toate acordurile cu SUA şi NATO, după incidentul de sâmbătă în care au murit 24 de militari
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Noi 2011   •   11:17
Pakistan a anunţat sâmbătă că va reconsidera toate acordurile pe care le are cu SUA şi NATO, în special în domeniile diplomatic, militar şi al informaţiilor, conform AFP.

Decizia vine în urma celei mai grave erori a occidentalilor în Pakistan din zece ani, care a provocat moartea a 24 de militari.

La finalul unei reuniuni extraordinare a principalilor săi oficiali, guvernul din Pakistan a ordonat americanilor să se retragă în 15 zile de la baza aeriană Shamsi, în sud-vestul Pakistanului, şi a închis toate căile de aprovizionare a trupelor NATO din Afganistan prin tranzitarea teritoriului său.

Miniştrii şi comandanţii armatei au participat la reuniunea de sâmbătă a Comitetului de Apărare al Guvernului, sub preşedinţia premierului Yousuf Raza Gilani.

Pakistanul a acuzat NATO că a ucis 24 de militari pakistanezi, într-un atac comis sâmbătă dimineaţă într-o zonă tribală de la frontiera cu Afganistan.

Militarii pakistanezi au evocat iniţial 26 de morţi, dar ministrul Afacerilor Externe, Hina Rabbani Khar, a anunţat duminică că 24 de soldaţi au murit.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close