Antena 3 CNN Externe Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară. Replica periculoasă pe care le-o dau indienilor

Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară. Replica periculoasă pe care le-o dau indienilor

Pakistanul a testat cu succes o rachetă cu capacitate nucleară. Replica periculoasă pe care le-o dau indienilor
de O.P.    |    25 Apr 2012   •   10:07

Pakistanul a lansat miercuri cu succes o rachetă cu rază medie de acţiune, având capacitate nucleară, la câteva zile după ce rivalul său, India, a reuşit primul său tir de rachetă cu rază lungă de acţiune, a anunţat armata, citată de AFP.
  
Raza exactă a dispozitivului nu a fost precizată, dar experţii au indicat că ar putea atinge o ţintă situată la 2.500 sau 3.000 de kilometri.
  
"Pakistanul a procedat astăzi cu succes la un tir de rachetă balistică cu rază medie Hatf IV Shaheen-1A", se arată într-un comunicat al armatei pakistaneze.
  
Joi, India a anunţat triumfal primul său tir de rachetă cu rază lungă de acţiune, cu capacitate nucleară, un succes tehnologic incontestabil.
  
India şi Pakistanul, singura putere nucleară dovedită din lumea musulmană, au fost implicate în trei războaie de la independenţa celor două ţări vecine în 1947.
  
Racheta pakistaneză este o versiune ameliorată a modelului Shaheen-1 şi poate transporta atât ogive nucleare, cât şi convenţionale, a dat asigurări armata. Pakistanul testează în mod regulat rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.




 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close