Antena 3 CNN Externe Pakistanul îşi mobilizează armata şi comasează trupe la graniţa cu India

Pakistanul îşi mobilizează armata şi comasează trupe la graniţa cu India

Pakistanul îşi mobilizează armata şi comasează trupe la graniţa cu India
26 Dec 2008   •   23:06

Armata pakistaneză şi-a mobilizat tot personalul activ. Forţele armate ale ţării sunt în alertă maximă în aşteptarea unui eventual conflict cu India, după atacurile teroriste de la Mumbai.
"Pakistanul şi-a luat măsurile de apărare minime", a spus o sursă anonimă din interiorul armatei pakistaneze, însă a refuzat să precizeze care sunt acestea, scrie CNN.
Astfel, tensiunile politice se poate considera că sunt la maximul de tensionare între India şi Pakistan după atacurile teroriste de la Mumbai. De altfel, Islamabad şi-a adus trupele la frontiera comună şi a anulat toate permisiile. De cealaltă parte, statul indian a cerut cetăţenilor săi să evite orice călătorie spre Pakistan.
"Cetăţenii indieni sunt avertizaţi că nu ar fi sigur pentru ei să se deplaseze sau să se afle în Pakistan", a spus un purtător de cuvânt al ministerului, întrebat despre arestarea unor cetăţeni indieni după un atac cu bombă comis joi în Lahore.
India şi Pakistanul, ambele puteri nucleare, au purtat trei războaie pentru controlul regiunii Caşmir, teritoriu pe care şi-l dispută începând din 1947. Pakistanul dispune de ce-a de-a şaptea armată a lumii ca număr de militari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close