Antena 3 CNN Externe Palestina: Mahmoud Abbas nu mai candidează pentru un nou mandat de preşedinte

Palestina: Mahmoud Abbas nu mai candidează pentru un nou mandat de preşedinte

Palestina: Mahmoud Abbas nu mai candidează pentru un nou mandat de preşedinte
Sursa foto: mahmoud abbas
06 Noi 2009   •   20:44

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a confirmat că nu va intra în lupta pentru realegere la scrutinul din ianuarie, aminitind de frustrarea simţită pentru stagnarea procesului de pace cu Israel.
Anunţul vine după speculaţii despre o demisie a lui Abbas, privită ca o tactică de negociere menită a strânge sprijinul Occidentului şi al lumii arabe contra refuzului Israelului de a opri extinderea coloniilor din Cisiordania.
Liderul palestinian sprijinit de Occident a anunţat planurile sale la o întâlnire cu comitetul executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei din Cisiordania.
"Preşedintele insistă să nu participe la următoarele alegeri," a declarat pentru Reuters un oficial care a participat la întâlnire.
Potrivit altui oficial, decizia lui Abbas a fost motivată de "stagnarea procesului de pace şi continuare activităţii de colonizare practicată de Israel".

Abbas a respins cererea SUA de relua negocierile de pace cu Israel, declarând că rămâne fidel cererii sale ca Israel să oprească mai întâi extinderea coloniilor, conform unui acord din 2003 .

Hamas a câştigat alegerile parlamentare în 2006 şi a preluat controlul Fâşiei Gaza de la forţele loiale lui Abbas un an mai târziu. Oficialul Hamas Sami Abu Zuhri declara că decizia lui Abbas de a candida sau nu este "afacerea internă a Fatah ".

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close