Antena 3 CNN Externe Palestina: Obama a cedat la presiunile sioniste

Palestina: Obama a cedat la presiunile sioniste

Palestina: Obama a cedat la presiunile sioniste
Sursa foto: palestina
14 Oct 2009   •   18:27

Liderii politicii palestinieni şi-au exprimat dezamăgirea în Casa Albă, care ar fi cedat presiunilor Israelului, iar speranţelor lor pentru pace în Orientul Mijlociu "s-au evaporat" .
Comentariile fac parte dintr-un memoriu intern al partidului Fatah , condus de preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, dar reflectă frustrarea politicienilor arabi.
"Toate speranţele puse în noua administraţie americană şi preşedintele Obama s-au evaporat?. În documentul care a ajuns în posesia AP se mai arată că Barack Obama "nu a putut rezista presiunii sioniste, ce a dus la o retragere de la poziţiile sale anterioare de oprire a construcţiilor şi definire a unei agende pentru negocieri şi pace".
Documentul ar proveni din biroul condus de Mohammed Ghneim, numărul doi în Fatah, de orientare dură, care a revenit în acest an în Cisiordania după mulţi ani de exil.
Şi alţi lideri palestinieni s-au arătat "foarte dezamăgiţi şi îngrijoraţi de retragerea administraţiei americane".
Palestinienii susţin că discuţiile de pace nu pot fi reluate până la oprirea construcţiilor israeliene în colonii şi că pe masă se află în discuţii situaţia de dinainte de războiul dn 1967 , când Israel a capturat Ierusalim, Cisiordania şi Gaza.
George Mitchell, trimisul special al SUA în Orientul Mijlociu, s-a aflat în weekend la Ierusalim pentru ceea ce pare a fi o altă rundă irosită pentru reluarea negocierilor între cele două părţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close