Antena 3 CNN Externe Palestinienii ameninţă să reacţioneze le expulzări

Palestinienii ameninţă să reacţioneze le expulzări

Palestinienii ameninţă să reacţioneze le expulzări
Sursa foto: palestinieni
20 Apr 2010   •   21:19

Autoritatea Naţională Palestiniană şi fracţiunile politice au ameninţat că vor lua o serie de măsuri contra ordinului armatei israeliene de a expulza mii de palestinieni din Cisiordania.

Abbas Zaki, membru al comitetului central al Partidului Fatah, a declarat că ANP ia în considerea o îngheţare completă a coordonării de securitate şi cooperare cu Israel dacă statul evreu implementează ordinul militar de expulzare.
De asemenea, liderii a şase fracţiuni palestiniene, inclusiv mişcarea islamică Hamas şi Fatah, s-au întâlnit la Gaza, duminică, pentru a discuta despre consecinţele ordinului armatei israeliene emis săptămâna trecută de a expulza palestinienii care nu sunt din Ierusalimul de Est şi Cisiordania spre Fâşia Gaza.
"ANP analizează serios o serie de opţiuni ca răspuns la ordinul armatei israeliene de a expulza mii de palestinieni din Cisiordania şi Ierusalimul de Est," arăta Zaki, care a adăugat că "una din opţiuni este îngheţarea completă a oricărei cooperări de securitate şi coorodanare cu Israel."
Acesta sublinia că măsura va fi introdusă dacă ?Israel începe politicile sale de transfer şi expulzare contra poporului palestinian din Cisiordania şi Ierusalimul de Est şi continuă să confişte pământul şi ocuparea militară" .
El sublinia că "popotul palestinian nu va tace? în faţa acţiunilor israeliene şi că ?Israel va fi pe deplin responsabil dacă palestinienii abandonează procesul de pace."
Săptămâna trecută, armata israelienă a emis un ordin de a expulza mii de palestinieni care trăiesc în Cisiordania, dar nu s-au născut aici. Ordinul va include şi rezidenţii din Fâşia Gaza care trăiesc în Cisiordania, dar şi străinii care sunt căsătoriţi cu rezidenţi din Cisiordania.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close