Antena 3 CNN Externe Pamplona. 38 de persoane au fost rănite în cadrul Festivalului tradiţional San Fermin

Pamplona. 38 de persoane au fost rănite în cadrul Festivalului tradiţional San Fermin

Pamplona. 38 de persoane au fost rănite în cadrul Festivalului tradiţional San Fermin
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
14 Iul 2012   •   17:01

Treizeci şi opt de persoane au fost rănite în cadrul Festivalului tradiţional San Fermin, care s-a încheiat sâmbătă, dintre care patru în cadrul ultimei dintre cele opt curse cu tauri de pe străzile Pamplonei, la care au asistat mii de pasionaţi din întreaga lume, relatează AFP. 
   
Cei patru bărbaţi răniţi sâmbătă au fost spitalizaţi dar niciunul dintre ei nu prezintă răni grave, au anunţat autorităţile sanitare regionale.
   
Doi bărbaţi, dintre care un irlandez în vârstă de 28 de ani, s-au rănit la cap în cădere, iar alţi doi au fost răniţi unul la umăr, iar celălalt la genunchi.
   
Veniţi din lumea întreagă, mii de turişti şi pasionaţi se îngrămădesc în fiecare an la balcoane şi pe străzi pentru a asista la spectacol sau pentru a alerga cu taurii până la arenele din Pamplona.
   
Sâmbătă, îmbrăcaţi majoritatea în alb şi cu fulare roşii în jurul gâtului, participanţii au alergat 850 de metri, unii dintre ei alunecând, căzând unii peste alţii sau trecând pe sub barierele de lemn pentru a scăpa de coarnele taurilor de jumătate de tonă.
   
În acest an, patru bărbaţi au fost luaţi în coarne: un pensionar în vârstă de 73 de ani din Pamplona, doi britanici şi un american. Cei doi britanici, în vârstă de 20 şi, respectiv 29 de ani, erau în continuare spitalizaţi sâmbătă dar vieţile lor nu erau puse în pericol.
   
Aceste "encierros" (curse cu tauri) sunt adeseori mortale. Din 1924, acestea s-au soldat cu 15 morţi. Ultimul deces datează din 2009, când un spaniol în vârstă de 27 de ani a fost rănit cu coarnele la gât.
   
Jumătate de milion de vizitatori participă în fiecare an la acest festival, cel mai celebru din Spania, organizat în acest oraş cu 200.000 de locuitori, estimează autorităţile locale.

×
Subiecte în articol: festival tauri raniti
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close