Antena 3 CNN Externe Pană de curent în Chile: 10 milioane de oameni au rămas pe întuneric, timp de două ore

Pană de curent în Chile: 10 milioane de oameni au rămas pe întuneric, timp de două ore

Pană de curent în Chile: 10 milioane de oameni au rămas pe întuneric, timp de două ore
Sursa foto: Foto: AP- Agerpres
26 Sep 2011   •   09:49

O uriaşă pană de curent a lăsat aproape 10 milioane de chilieni pe întuneric. Printre localităţile afectate s-a numărat şi capitala Santiago. Pentru cei care erau acasă problema nu a fost aşa de mare. Mai rău a fost pentru cei care erau în trenuri sau în metrouri.

Aproximativ două ore a durat una dintre cele mai mari pene de curent din istoria statului chilian. Pana de curent a avut şi o parte bună. A scos la iveală fragilitatea reţelei electrice a ţării, devastă de cutremurul din 2010. Potrivit autorităţilor, numărul celor afectaţi de pana de curent a depăşit o jumătate din populaţia ţării.

Cu toate că inginerii au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică în aproximativ 2 ore, iar poliţia a ieşit în stradă pentru a preveni jafurile, mai mulţi hoţi au reuşit să devasteze un supermarket din Santiago.

Autorităţile chiliene spun că nu îşi explică cum de s-a ajuns la o asemnea situaţia. Un răspuns a venit din partea opoziţiei, care îl acuză pe preşedintele Pinera că nu a investit banii necesari modernizării reţelei electrice.

×
Subiecte în articol: Chile pana de curent intuneric
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close