Antena 3 CNN Externe Pana uriașă de curent în Moldova după bombardamentele din Ucraina

Pana uriașă de curent în Moldova după bombardamentele din Ucraina

O nouă pană de curent în toată Moldova. Mai multe localități din țară au fost deconectate de la energie electrică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   14:50

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, motivul ar fi bombardamentele din Ucraina.

”Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp” a scris Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova, pe contul său de socializare. 

Toate rutele de troleibuz din Chișinău staționează.

Pe 15 noiembrie, una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat în urma bombardamentelor armatei ruse în mai multe zone din Ucraina.

Miercuri, armata rusă abombardat capitala Ucrainei, Kiev, şi oraşul Lviv, situat în vestul ţării, în contextul intensificării atacurilor asupra infrastructurii. Cel puţin patru explozii puternice au avut loc în zone din capitala Ucrainei, conform unor surse citate de cotidianul Le Monde. Primarul oraşului, Vitali Klitciko, a declarat că a fost atacat "un obiectiv de infrastructură" şi le-a cerut cetăţenilor să rămână în case ori în adăposturile antibombardament.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, bombardamentele asupra infrastructurii esenţiale din Ucraina. Ministerul Apărării de la Moscova susţine că atacurile vizează doar infrastructura utilizată de industria militară ucraineană.

×
Subiecte în articol: Moldova pana de curent
Parteneri
Zece zile de concediu în plus pe an pentru români!
x close