Antena 3 CNN Externe Panama Papers: Un guvern ar putea să cadă din cauza fontului Calibri. Ce a uitat fiica premierului să facă

Panama Papers: Un guvern ar putea să cadă din cauza fontului Calibri. Ce a uitat fiica premierului să facă

Panama Papers: Un guvern ar putea să cadă din cauza fontului Calibri. Ce a uitat fiica premierului să facă
14 Iul 2017   •   18:35

Scandalul Panama Papers a scos la iveală o serie impresionantă de companii offshore deținute de elita politică și financiară a lumii, toate ascunse în paradisuri fiscale. Printre acestea și o companie aparținând fiicei premierului pakistanez Nawaz Sharif, Maryam, fapt ce a produs o investigația a tribunalului național.

Luni, o echipă de investigaţii din Pakistan a publicat un material referitor la bunurile pe care le deţine Maryam Nawaz, făcând şi o descoperire revelatoare: Nawaz şi-a deconspirat legăturile cu firma respectivă, numită Nielsen şi Nescoll Ltd. A fost o singură problemă. Potrivit relatărilor presei locale, rechizitoriul a demonstrat că declaraţia sa din 2006 e scrisă cu fontul Calibri, un font care a ajuns pe piaţă şi a putut fi utilizat public începând cu 2007, fapt care a stârnit suspiciuni referitoare la faptul că actul ar fi fals. 

Editorii Wikipedia au votat marţi să ia o decizie drastică şi să blocheze articolul enciclopediei online despre fontul Calibri. Motivul? Cei care doresc să își protejeze premierul au încercat chiar să schimbe conţinutul articolului de pe enciclopedia online, pretinzând că fontul Calibri a fost disponibil încă din 2004.

Acest font a fost într-adevăr conceput în 2004, dar a devenit accesibil publicului odată cu lansarea Microsoft Vista şi Microsoft Office, în 2007, când acest tip de scriere fără serife a devenit şi fontul implicit al programului de operare.  „Vă rog, nu-i lăsaţi pe oameni să editeze pagina despre acest font, pentru că încearcă să salveze un partid corupt prin schimbarea acestor informaţii", a scris un utilizator care susţine această acţiune.

×
Subiecte în articol: pakistan Panama Papers
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close