Antena 3 CNN Externe Pandemia nu s-a terminat. Al doilea cel mai populat stat din Australia intră în lockdown din cauza variantei indiene

Pandemia nu s-a terminat. Al doilea cel mai populat stat din Australia intră în lockdown din cauza variantei indiene

Statul australian Victoria și capitala sa, Melbourne, intră în carantină pentru șapte zile, în contextul reapariției rapide a cazurilor de COVID, anunță BBC.

Pandemia nu s-a terminat. Al doilea cel mai populat stat din Australia intră în lockdown din cauza variantei indiene
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2021   •   11:10

Lockdown-ul intră în vigoare la miezul nopții de joi, ora locală.

Locuitorii statului Victoria sunt obligați să stea acasă, cu excepția cazurilor în care lucrează în activități esențiale, merg la cumpărături, acordă îngrijiri altor persoane, fac sport sau merg să se vaccineze.

Adunările sunt interzise iar purtarea măștii este obligatorie. Școlile se închid, la fel și lăcașurile de cult și magazinele neesențiale. 

La originea reizbucnirii epidemiei se află un călător care a revenit în țară.

Pacientul zero, testat negativ în carantină

Acesta a fost testat negativ în timpul carantinei obligatorii de 14 zile, la care este obligat oricine intră în Australia, însă a dezvoltat simptome și a fost retestat pozitiv după ce s-a întors în Melbourne.

Premierul în exercițiu al statului Victoria, James Merlino, a spus că noile cazuri au fost provocate de așa-numita tuplină indiană, varianta B.1.617 a SARS-CoV-2.

Conform sursei citate, virusul s-a răspândit cu o viteză fără precedent.

Autoritățile au identificat 26 de cazuri și 150 de locații unde populația ar fi putut fi expusă la virus.

"Trebuie să acționăm imediat, în condițiile în care există 10.000 de contacți primari și secundari ai cazurilor raportate și peste 150 de locuri de expunere de-a lungul statului", a explicat premierul, care a adăugat că între situațiile unde populația a fost expusă se numără și meciurile de fotbal cu aglomerări de public în Melbourne.

Al doilea cel mai populat stat australian a stat în carantină 112 zile

Raportat la situația din alte țări, cele 26 de cazuri reprezintă un număr foarte scăzut însă există motive de îngrijorare.

Între acestea, ritmul redus al vaccinărilor și organizarea procesului de imunizare, pe care jurnaliștii locali o numesc "haotică", existând relatări că în unele zone nu e suficient vaccin anti-COVID în timp ce în altele sunt doze care zac nefolosite.

Ultimele date arată că doar ceva mai mult de 400 de mii de australieni sunt complet vaccinați, ceea ce reprezintă 1,7% din populație.

Statul australian Victoria a ieșit din valul 2 pandemic în octombrie anul trecut, după 112 zile de lockdown.

În februarie anul curent, un nou lockddown a survenit chiar în timpul Australian Open, din cauza răspândirii variantei britanice a SARS-CoV-2

Foto: Spectatorii părăsesc Rod Laver Arena din Melbourne, după ce autoritățile au impus carantinarea în contextul răspândirii cazurilor de COVID provocate de varianta britanică a coronavirusului, 12 februarie 2021.

×
Subiecte în articol: Australia varianta indiană
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close