Antena 3 CNN Externe Încă este pandemie în China | Un oraș de 9 milioane de locuitori a intrat în carantină

Încă este pandemie în China | Un oraș de 9 milioane de locuitori a intrat în carantină

China a ordonat vineri carantinarea celor 9 milioane de locuitori ai oraşului Changchun din nord-estul ţării, pe fondul unei noi creşteri a numărului de cazuri de COVID-19 în zonă, atribuită variantei Omicron, foarte contagioasă.

Încă este pandemie în China | Un oraș de 9 milioane de locuitori a intrat în carantină
Sursa foto: Twitter/jena_dillip
de Alexandra Ionescu    |    11 Mar 2022   •   19:27

Rezidenţilor li se cere să rămână acasă, un membru al familiei având voie să circule pentru a cumpăra alimente şi alte necesităţi la fiecare două zile. Toţi rezidenţii trebuie să se supună la trei runde de teste în masă, în timp ce afacerile neesenţiale au fost închise, iar legăturile de transport suspendate.

China îşi menţine abordarea draconică a pandemiei pe care a aplicat-o în cea mai mare parte a ultimilor doi ani, în ciuda unor indicii anterioare că autorităţile ar urma să pună în aplicare măsuri mai bine direcţionate, scrie AP.

China a raportat vineri alte 397 de cazuri la nivel naţional, dintre care 98 în provincia Jilin, care înconjoară Changchun, un centru al industriei auto a ţării. În întreaga provincie, numărul cazurilor a depăşit 1.100 de la apariţia ultimului focar la sfârşitul săptămânii trecute.

Doar două cazuri au fost raportate vineri în Changchun, ceea ce a dus la un total de 78 de cazuri în ultimele zile. Autorităţile au promis în repetate rânduri să închidă orice comunitate în care se descoperă unul sau mai multe cazuri, conform abordării de "toleranţă zero" a Chinei faţă de pandemie.

Alte 93 de cazuri au fost confirmate în oraşul Jilin din apropiere, care poartă acelaşi nume ca şi provincia înconjurătoare. Autorităţile au ordonat deja o izolare parţială a oraşului şi au întrerupt legăturile de călătorie cu alte oraşe.

Oficialii Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie Agricolă din Jilin au fost concediaţi după ce a fost raportat un grup de infecţii în campus, iar studenţii s-au plâns pe reţelele de socializare că cei care au fost testaţi pozitiv au fost închişi în bibliotecile şcolare şi în alte clădiri în condiţii precare, informează Mediafax.

Universitatea a înregistrat 74 de cazuri confirmate şi a plasat peste 6.000 de persoane în carantină, potrivit televiziunii de stat CCTV.

×
Subiecte în articol: China omicron carantină COVID-19
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close