Antena 3 CNN Externe Panică pe aeroportul din Palermo | Italia, sub cod portocaliu de furtuni puternice

Panică pe aeroportul din Palermo | Italia, sub cod portocaliu de furtuni puternice

Din cauza vântului puternic, cu rafale de până la 75 de noduri, unele garduri pentru protejarea unui șantier de pe aeroportul Falcone Borsellino din Palermo s-au prăbușit. Planul de urgență al aeroportului a fost declanșat și toți pasagerii care se aflau în interior au fost evacuați.

Panică pe aeroportul din Palermo | Italia, sub cod portocaliu de furtuni puternice
Sursa foto: Twitter/asiciliait
de Alexandra Ionescu    |    31 Mar 2022   •   09:08

„Rafale de vânt de până la 64 de noduri au provocat daune semnificative structurilor interne și externe ale terminalului de pasageri.

Aeroporto

#aereoportofalconeborsellino ? PANICO ALL'AEROPORTO FALCONE E BORSELLINO DI PALERMO A CAUSA DEL CROLLO DI UN PONTEGGIO. ?

Posted by Palermitanu sugnu on Wednesday, March 30, 2022

Intensitatea puternică a vântului a făcut să se spargă ușa de sticlă a uneia dintre porțile de la etajul inferior dedicată îmbarcării. Vântul și-a forțat drum spre interiorul terminalului, dărâmând peretele despărțitor cu panouri de gips-carton folosite pentru delimitarea șantierelor”, se arată în comunicatul aeroportului.

Răsturnarea zidului a avut loc în jurul orei 22.30. Planul de urgență al aeroportului a fost declanșat imediat. Pasagerii din hol, care asteptau imbarcarea, au fost evacuati prin pasajul personalului. Nu au fost răniți. Personalul aeroportului a oferit asistență.

Din cauza vântului puternic, șase zboruri care soseau la Palermo au fost deviate către aeroportul din Catania, iar alte 8 au fost anulate.

Pe rețelele de socializare, mulți pasageri prezenți în aeroport au postat videoclipuri și fotografii cu prăbușirea șantierului. Scene de panică, țipete și frică au fost documentate de telefoanele mobile.

Panico all'aeroporto di Palermo. Crollo nella zona delle partenze a causa del forte vento (video Igor Gelarda)

Panico all'aeroporto di Palermo. Crollo nella zona delle partenze a causa del forte vento (video Igor Gelarda) #palermo #sicilia #sicily #italia #italy

Posted by lasiciliaweb on Wednesday, March 30, 2022

Companiile au asigurat transfer la hotel pentru pasageri. 

Aeroportul, pe de altă parte, a revenit operațional la ora 1.35, iar companiile și-au reprogramat zborurile de dimineață. 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close