Antena 3 CNN Externe Panică la bordul unui avion Boeing 737, după ce o anvelopă a explodat la aterizare, pe un aeroport din Turcia

Panică la bordul unui avion Boeing 737, după ce o anvelopă a explodat la aterizare, pe un aeroport din Turcia

O anvelopă din faţă a unui avion Boeing 737 al Corendon Airlines, care transporta 190 de pasageri, a explodat la aterizare, pe un aeroport din sudul Turciei.

Panică la bordul unui avion Boeing 737, după ce o anvelopă a explodat la aterizare, pe un aeroport din Turcia
Sursa foto: getty images| bfk92
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2024   •   18:40

Potrivit ministrului turc al transporturilor, Abdulkadir Uraloglu, trenul de aterizare din faţă al avionului Boeing 737 al companiei Corendon Airlines, care sosise din Köln, a fost avariat la aterizarea pe aeroportul Alanya-Gazipasa din Antalya

"Toate unităţile necesare au fost pe teren şi s-au aflat în alertă. Slavă Domnului, cei 184 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului nu au fost răniţi", a scris Uraloglu pe platforma de socializare X, adăugând că evaluările iniţiale au arătat că pista nu a fost deteriorată, însă a fost închisă temporar, notează Agerpres.ro. 

După incident, zborurile au fost deviate către principalul aeroport din Antalya şi alte aeroporturi din apropiere, a mai spus ministrul.

Experţii afirmă că situaţiile în care anvelopele explodează la aterizare sunt relativ comune şi necesită, de obicei, reparaţii minore, însă pot conduce în unele cazuri la evacuarea pasagerilor.

×
Subiecte în articol: Boeing 737 anvelopa explozie
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close