Antena 3 CNN Externe Panică, după ce o femeie asimptomatică a îmbolnăvit peste 70 de oameni cu COVID. A făcut un gest pe care mulţi îl facem zi de zi

Panică, după ce o femeie asimptomatică a îmbolnăvit peste 70 de oameni cu COVID. A făcut un gest pe care mulţi îl facem zi de zi

Un caz incredibil de răspândire a coronavirusului a fost semnalat de specialişti. Deşi la început s-a vorbit şi de folosirea mănuşilor, nu numai a măştii, ca mijloc de protecţie, pe parcurs pare că s-a mai renunţat la aceste obiecte, deşi acoperirea mâinilor pentru a ne proteja de virusurilor este binevenită.

Panică, după ce o femeie asimptomatică a îmbolnăvit peste 70 de oameni cu COVID. A făcut un gest pe care mulţi îl facem zi de zi
Sursa foto: Free images/Ali mahdavi
de Denisa Nedelcu    |    14 Iul 2020   •   14:15

Situaţia tragică a avut loc în China, ţară din care s-a şi răspândit acest virus. O femeie care s-a întors de curând în provincia Heilongjiang din China, în urma unei călătorii în State, pe 19 martie, a infectat peste 70 de persoane cu coronavirus, potrivit metro.co.uk.

Chinezoaica, a cărei identitate a fost protejată, nu ştia că este infectată cu coronavirus, a fost asimptomatică, testată negativ la întoarcere, dar, totuşi, a fost pusă să stea în carantină. 

Femeia a folosit liftul o singură dată

Singurul lucru pe care l-a făcut femeia a fost să folosească liftul o dată, pentru a ajunge în casă, unde urma să stea în perioada de carantină. Astfel, se crede că femeia ar fi contaminat cel puţin 71 de persoane, după ce mai mulţi oameni au folosit acelaşi ascensor.

Panica s-a instalat după ce iubitul mamei sale s-a îmbolnăvit şi el de COVID-19 pe 7 aprilie, iar întreaga familie a fost testată apoi pozitiv la Sars CoV-2.

Panică în spital

În plus, mama unei vecine a stat la ea în cameră, apoi a fost la o petrecere. Acolo, unul dintre participanţi a făcut accident vascular şi fost transportat la spital. Dar el nu a fost testat pentru COVID. Ulterior, medicii au văzut că omul avea virusul, la fel şi fiii săi şi, mai mult, a infectat alţi 20 de pacienţi din spital.

Oamenii de știință sunt de părere că femeie venită din SUA ar fi contaminat liftul şi aşa şi-ar fi îmbolnăvit, fără să vrea, şi vecinii. 
 

×
Subiecte în articol: China lift coronavirus
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close