Antena 3 CNN Externe Panică la graniţa NATO | Mercenarii Wagner, antrenamente la câţiva kilometri de Polonia

Panică la graniţa NATO | Mercenarii Wagner, antrenamente la câţiva kilometri de Polonia

Panică la graniţa NATO, după ce mercenari din Grupul Wagner au început să antreneze Forţele Speciale Belaruse într-un poligon militar aflat la doar câţiva kilometri de frontiera cu Polonia, ţară membră NATO.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   07:56

Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării din Belarus, iar liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a apărut într-o filmare în care le urează bun venit luptătorilor săi din Belarus, spunându-le că nu vor mai participa deocamdată la războiul din Ucraina.

Polonia, fostă membră a Pactului de la Varşovia, care este din 1999 membră NATO, a declarat că este pregătită pentru diverse scenarii şi că monitorizează situaţia de la graniţa cu Belarus.

"Frontierele Poloniei sunt sigure, monitorizăm în permanenţă situaţia de la graniţa noastră estică şi suntem pregătiţi pentru diverse scenarii pe măsură ce situaţia evoluează", se arată într-o informare a Ministerului Apărării al Poloniei.

Anterior în această lună, Polonia anunţase că va trimite 500 de poliţişti de frontieră pentru a spori securitatea la graniţa cu Belarus, pe fondul creşterii numărului de migranţi, care încearcă să intre pe teritoriul polonez şi în contextul potenţialelor ameninţări în urma mutării mercenarilor Wagner în Belarus.

La rândul său, Kremlinul şi-a exprimat îngrijorarea după ce Varşovia a ridicat gradul de securitate la graniţă în apropiere de zona în care au loc exerciţiile militare.

"Atitudinea agresivă şi ostilă a Poloniei, atât faţă de Belarus, cât şi faţă de Rusia, este un motiv de atenţie sporită", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

500 de unităţi de echipamente de transport au sosit în ultimele zile lângă tabăra de corturi a mercenarilor Wagner din Belarus.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close