Antena 3 CNN Externe Panică în SUA: Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco

Panică în SUA: Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco

Panică în SUA: Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco
16 Feb 2013   •   12:51

Un meteorit de mici dimensiuni s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco, susţine abcnews.com, la doar câteva ore după ce în Rusia, un obiect ceresc similar a produs pagube însemnate, iar peste 1.000 de oameni au fost răniţi.

Mai mulţi martori ai evenimentului au declarat că au observat o lumină albastră orbitoare pe cer în jurul orei locale 20.00. Rezidenţi ai oraşelor Santa Clara, Fairfield, Fresno şi Stockton au raportat acelaşi lucru. Reţelele de socializare au fost împânzite cu fotografii şi mărturii ale evenimentului.

Astronomii susţin că incidentul este unul comun, care se întâmplă de câteva ori pe zi, însă de cele mai multe ori, meteoriţii cad pe Pământ în zonele oceanice, departe de privirile oamenilor. Peste 15.000 de tone de obiecte spaţiale ajung pe Pământ în fiecare an.

Meteoriţii ard în timp ce trec prin atmosfera terestră, iar procesul produce o lumină puternică. Un meteorit s-a dezintegrat deasupra oraşului San Francisco şi în urmă cu patru luni, iar imagini cu acel incident au făcut senzaţie pe internet.

O ploaie de meteoriţi deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi şi a provocat pagube materiale, rănind şi aproape 1.000 de persoane.

Evenimentul a fost surprins de mai multe camere de luat vederi.


×
Subiecte în articol: panica SUA meteorit San Francisco tone planete
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close