Antena 3 CNN Externe PANICĂ în SUA. Un virus extrem de periculos a fost contractat dintr-un parc şi a provocat moartea vizitatorilor

PANICĂ în SUA. Un virus extrem de periculos a fost contractat dintr-un parc şi a provocat moartea vizitatorilor

PANICĂ în SUA. Un virus extrem de periculos a fost contractat dintr-un parc şi a provocat moartea vizitatorilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Aug 2012   •   14:49

Autorităţile americane au îndemnat marţi la vigilenţă toate persoanele care s-au aflat în Parcul naţional Yosemite din California de la mijlocul lui iunie, după ce un virus a provocat recent moartea a doi vizitatori, relatează AFP.
   
Cele două persoane au murit după ce au contractat sindromul pulmonar cu hantavirus (SPH), iar alţi doi vizitatori, de asemenea, afectaţi de această boală sunt supravegheaţi îndeaproape. Toţi au vizitat spectaculosul parc californian în luna iunie.
   
Serviciul parcurilor naţionale (SPN) i-a atenţionat, în special, pe vizitatorii care s-au aflat în "Curry Village", o placă turnantă pentru vizitatorii din Yosemite.
   
"Aceste persoane au fost informate despre recentele cazuri de SPH şi au fost invitate să fie atente la eventualele simptome", a anunţat SPN într-un comunicat.
   
SPH este destul de rar, dar şi foarte perciculos. El se manifestă în primă fază printr-o simplă febră şi dureri, dar poate deveni repede mortal. Un tratament prompt este indispensabil pentru a-i limita efectele.
   
Acest virus este transmis prin saliva sau urina animalelor, mai ales a şoarecilor. Simptomele pot surveni până la 10 săptămâni după incubare, de aceea toate persoanele care au trecut prin Yosemite de la mijlocul lui iunie sunt vizate.
   
"Sănătatea vizitatorilor noştri este primordială şi noi facem toate eforturile posibile pentru a încerca să informăm vizitatorii despre potenţialele boli", a mai spus Don Neubacher, administratorul Parcului naţional Yosemite.
   
De când boala fost identificată în 1993, 60 de cazuri au fost diagnosticate în California şi 587 în total în Statele Unite. Aproape o treime dintre bolnavi au murit.   

×
Subiecte în articol: virus simptome
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close