x close

Panică în SUA. Monstruosul uragan Irma se îndreaptă către Florida. Autoritățile se așteaptă la un impact devastator

de S.T.    |    08 Sep 2017   •   09:51
Panică în SUA. Monstruosul uragan Irma se îndreaptă către Florida. Autoritățile se așteaptă la un impact devastator Foto: pixabay.com

Ochiul uraganului Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, a trecut, joi, foarte aproape de Insulele Turks şi Caicos unde clădirile au fost zguduite de rafalele puternice de vânt provocate de fenomenul meteorologic de intensitate distrugătoare, care a făcut ravagii pe un şir de insule din Caraibe omorând 14 persoane în drumul său către statul american Florida, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cu vânturi de circa 290 km pe oră, ciclonul de dimensiunile Franţei a distrus în ultime zile mai multe insule mici din nordul Caraibelor, printre acestea numărându-se Barbuda, Saint Martin şi Insulele Virgine.

Furtuna a smuls copacii din rădăcini şi a făcut una cu pământul mai multe locuinţe şi spitale.

Irma rămâne în continuare un uragan de categoria 5, cea mai puternică pe scara intensităţii, potrivit Centrului American Naţional al Uraganelor (NHC).

După Turks and Caicos, Irma se va îndrepta către Bahamas, apoi va ajunge în Cuba, iar în weekend ar urma să ajungă în Florida, serviciile de urgenţă americane vorbind despre „un impact devastator”.
Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

uragan Florida panica furtuna
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati