Antena 3 CNN Externe Panică la pompele de benzină din Marea Britanie. Benzinăriile au rămas fără carburanţi

Panică la pompele de benzină din Marea Britanie. Benzinăriile au rămas fără carburanţi

Panică la pompele de benzină din Marea Britanie. Benzinăriile au rămas fără carburanţi
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   23:20

Este panică la pompe, în Marea Britanie, înaintea unei posibile greve a distribuitorilor de combustibil. Unele benzinării au rămas chiar fără carburanţi, după ce premierul David Cameron a avertizat populaţia să-şi facă provizii. Oamenii l-au ascultat, chiar dacă distribuitorii nu au anunţat încă o dată a protestului.

De când distrubuitorii de combustibil au anunţat că vor declanşa o grevă generală, panica a pus stăpânire pe şoferii britanici.

Unele benzinării au impus o limită de 11 euro la cumpărare, pentru a evita să rămână pe zero aşa cum s-a întâmplat cu sute de staţii din Regat. Alte câteva zeci au fost închise la cererea poliţiştilor după ce, din cauza cozilor, s-au produs blocaje în trafic. Miercuri, vânzările de benzină aproape că s-au dublat faţă de săptămâna trecută, iar cele de motorină au crescut cu 43%.

Transportatorii de combustibil cer plata orelor suplimentare, a concediilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Cu toate că benzina şi motorina s-au scumpit constant, în SUA rămân la preţuri cu mult mai mici decât în Europa. Astfel, americanii plătesc 3,9 dolari pentru un galon (echivalentul a 3,78 litri), astfel că pentru un litru de carburanţi, americanii scot din buzunare 1,03 dolari (3,37 lei).

×
Subiecte în articol: benzina carburanti Marea Britanie pret
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close