Panică la pompele de benzină din Marea Britanie. Benzinăriile au rămas fără carburanţi

de M.Z.    |    29 Mar 2012   •   23:20
Panică la pompele de benzină din Marea Britanie. Benzinăriile au rămas fără carburanţi Foto: Antena 3

Este panică la pompe, în Marea Britanie, înaintea unei posibile greve a distribuitorilor de combustibil. Unele benzinării au rămas chiar fără carburanţi, după ce premierul David Cameron a avertizat populaţia să-şi facă provizii. Oamenii l-au ascultat, chiar dacă distribuitorii nu au anunţat încă o dată a protestului.

De când distrubuitorii de combustibil au anunţat că vor declanşa o grevă generală, panica a pus stăpânire pe şoferii britanici.

Unele benzinării au impus o limită de 11 euro la cumpărare, pentru a evita să rămână pe zero aşa cum s-a întâmplat cu sute de staţii din Regat. Alte câteva zeci au fost închise la cererea poliţiştilor după ce, din cauza cozilor, s-au produs blocaje în trafic. Miercuri, vânzările de benzină aproape că s-au dublat faţă de săptămâna trecută, iar cele de motorină au crescut cu 43%.

Transportatorii de combustibil cer plata orelor suplimentare, a concediilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Cu toate că benzina şi motorina s-au scumpit constant, în SUA rămân la preţuri cu mult mai mici decât în Europa. Astfel, americanii plătesc 3,9 dolari pentru un galon (echivalentul a 3,78 litri), astfel că pentru un litru de carburanţi, americanii scot din buzunare 1,03 dolari (3,37 lei).

x close