Antena 3 CNN Externe Alertă în Spania. Cinci tinere au fost arestate după ce au organizat un flashmob luat drept atentat

Alertă în Spania. Cinci tinere au fost arestate după ce au organizat un flashmob luat drept atentat

Alertă în Spania. Cinci tinere au fost arestate după ce au organizat un flashmob luat drept atentat
03 Aug 2016   •   17:34

Cinci tinere germane au fost arestate în Spania pentru că au organizat un flashmob care a fost luat drept atentat şi a semănat panică într-o staţiune balneară din nord-estul ţării, a anunţat miercuri poliţia regională din Catalonia, transmite AFP.

Persoanele arestate, cu vârste între 20 şi 25 de ani, au organizat o excursie pentru adolescenţi, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei catalane. Ele urmează să compară în faţa instanţei pentru acuzaţia de tulburare a ordinii publice.

Această 'performanţă' s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri la Platja d'Aro, o staţiune extrem de frecventată. Una dintre persoanele din grup a simulat că este o celebritate urmărită de fani care voiau să se fotografieze cu ea. Ţipetele şi fuga acestora au cauzat o mişcare de panică, ceilalţi turişti temându-se de un atentat de tipul celui comis la Nisa pe 14 iulie şi soldat cu 84 de morţi.

Unsprezece persoane au primit îngrijiri medicale pentru contuzii, atacuri de panică şi tahicardie, conform unui comunicat al poliţiei catalane.

Înregistrări video ale martorilor, difuzate pe reţelele de socializare online, arătau oameni fugind şi ţipând pe străzi, în timp ce alţii s-au refugiat într-un restaurant.

Poliţia regională a scris pe Twitter în catalană, spaniolă, engleză şi germană că este vorba despre o alarmă falsă şi a dezminţit că ar fi fost trase focuri de armă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: panica statiune atentat terorist
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close