Antena 3 CNN Externe Pântece "furate". 90% dintre femeile din acest sat au fost supuse inutil unor operaţii de îndepărtare a uterului

Pântece "furate". 90% dintre femeile din acest sat au fost supuse inutil unor operaţii de îndepărtare a uterului

Pântece "furate". 90% dintre femeile din acest sat au fost supuse inutil unor operaţii de îndepărtare a uterului
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
06 Feb 2013   •   10:50
Mii de femei din India sunt supuse unor operaţii de extirpare a uterului. Intervenţiile chirurgicale nu sunt necesare, singurul lor scop fiind acela de a băga bani în conturile doctorilor fără scrupule, relatează BBC News.

Unul dintre cazurile prezentate de BBC este este cel al Sunitei. Tânăra nu îşi cunoaşte vârsta exactă, crede că are în jur de 25 de ani. Locuieşte într-un sat mic din nord-vestul Indiei.

M-am dus la clinică pentru că sângeram puternic în timpul menstruaţiilor” povesteşte tânăra. "Doctorul mi-a făcut o ecografie şi mi-a spus că aş putea să am cancer. M-a dus rapid în sala de operaţie şi mi-a făcut histerectomie”.

Cazul Sunitei nu este însă unul izolat. 90% dintre femeile din Rajasthan au fost supuse aceluiaşi tip de intervenţie chirurgicală.

Doctorii solicită în jur de 200 de dolari pentru o astfel de operaţie, obligând de multe ori familiile sărace să vândă animalele din gospodării pentru a putea plăti.


 


 

×
Subiecte în articol: interventie chirurgicala
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close