Antena 3 CNN Externe Papa a vizitat copiii ucraineni răniți | ”În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”

Papa a vizitat copiii ucraineni răniți | ”În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”

Papa Francisc a vizitat spitalul de pediatrie din Vatican „Bambino Gesu” unde sunt internați copiii ucraineni care sunt tratați după ce au fugit de războiul din patria lor.

Papa a vizitat copiii ucraineni răniți | ”În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru!”
Sursa foto: Vatican Media
de Alexandra Ionescu    |    21 Mar 2022   •   09:22

Aproximativ 50 de mici pacienți din Ucraina au fost deja duși la Spitalul Papal, dintre care 19 sunt internați.

Francis s-a adresat directorului spitalului cu cuvinte de recunoștință:

„Vă mulțumesc pentru dăruire, milă și dragoste pentru copiii ucraineni afectați. Sunt alături de voi”.

Potrivit șefului Secției de Chirurgie Plastică și Maxilo-facială, dr. Mario Zama, printre pacienți se numără 4 fete ale căror vieți au fost schimbate pentru totdeauna de războiul din Ucraina: două au supraviețuit amputării brațului, alte două au suferit leziuni cranio-faciale grave. .

"Există o fetiță care a încercat să plece cu tatăl ei și cu fratele ei mai mic într-o mașină și a fost rănită de gloanțe. Fratele ei mai mic i-a murit în brațe, iar ea însăși a fost rănită la cap. Sunt situații complet de neconceput", a spus doctorul.

El a menționat că, pe lângă cercetările medicale, spitalul încearcă să facă totul pentru a-i face pe copiii ucraineni să se simtă în siguranță, au fost aduși inclusiv psihiatrii care îi ajută.

Papa Francisc a cerut încetarea războiului din Ucraina care a fost declanșat de Federația Rusă pe 24 februarie. A numit-o barbarie, din cauza căreia mor copii, femei și soldați.

"În numele lui Dumnezeu, vă cer: opriți acest masacru! Cu durere în inimă, mă alătur vocii oamenilor obișnuiți, care pledează pentru încetarea războiului", a spus Papa.

„Există un Dumnezeu, dar numai un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susțin violența îi profanează numele”, a adăugat Suveranul Pontif, potrivit Unian.

De asemenea, el a a răspuns unei scrisori a primarului Kievului, Vitali Klitschko, cu o invitație de a face o vizită în capitala Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Vatican Papa Francisc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close