Antena 3 CNN Externe Papa acuză Occidentul că exportă ?materialismul toxic? în Africa

Papa acuză Occidentul că exportă ?materialismul toxic? în Africa

Papa acuză Occidentul că exportă ?materialismul toxic? în Africa
Sursa foto: papa benedict
06 Oct 2009   •   08:01

Papa Benedict XVI a denunţat materialismul Occidentului şi lipsa de valori morale şi aprecia că Africa este contaminată precum deşeurile toxice. Papa a comparat cel mai sărac continent cu un plămân spiritual ce riscă să fie atacat de ceea ce a calificat a fi viruşii materialismului şi fundamentalismului religios.

"Nu există nicio îndoială că aşa zisa 'Primă Lume' a exportat până acum şi continuă să exporte deşeurile sale toxice ce contaminează oamenii de pe alte continente, mai ales Africa. În acest sens, colonialismul, terminat la nivel politic, nu s-a sfârşit niciodată."
Deplângând exploatarea vastelor resurse ale Africii, Papa a vorbit şi contra fundamentalismului religios, despre care spune că a fost amestecat cu interese politice şi economice.
"Grupurile care urmăresc diferite crezuri religioase se răspândesc în Africa ... predicând nu dragostea şi respectul pentru libertate, ci intoleranţa şi violenţa."
În secolul 20, populaţia catolică a Africii a ajuns de la circa 2 milioane în 1900 la aproximativ 140 milioane în 2000, ceea ce făcut acest continent şi mai important pentru Vatican în condiţiile în care numărul de catolici practicanţi scade în statele dezvoltate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: africa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close