Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a cerut "iertare" pentru scandalurile de pedofilie

Papa Benedict al XVI-lea a cerut "iertare" pentru scandalurile de pedofilie

Papa Benedict al XVI-lea a cerut "iertare" pentru scandalurile de pedofilie
Sursa foto: Papa
11 Iun 2010   •   17:23



Papa Benedict al XVI-lea a cerut, pentru prima dată în mod explicit, "iertare" pentru scandalurile de pedofilie din interiorul Bisericii Catolice, referindu-se la "abuzul împotriva copiilor", vineri, într-o mesă celebrată în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a aproximativ 15.000 de preoţi, potrivit AFP.

De asemenea, el a "promis" că biserica va "face tot ce este posibil" pentru ca "abuzurile" sexuale comise împotriva minorilor de către oamenii bisericii "să nu se mai poată întâmpla vreodată".

El marca încheierea anului sacerdotal, afectat de dezvăluiri în lanţ asupra unor scandaluri de pedofilie în rândul clerului, în Europa şi în America.

"S-a întâmplat ca, chiar în acest an, unul de bucurie pentru sacramentul sacerdoţiului, să iasă la lumină păcatele preoţilor, în special abuzul împotriva copiilor, prin care sacerdoţiul, a cărui misiune este să mărturisească bunătatea lui Dumnezeu faţă de om, se află în situaţia contrară", a declarat papa.

"Cerem cu insistenţă iertare lui Dumnezeu şi persoanelor implicate, şi promitem că vom face tot ceea ce este posibil pentru ca asemenea abuzuri să nu se mai poată întâmpla vreodată", a adăugat Benedict al XVI-lea.

Suveranul Pontif a "promis" că biserica va face "tot ceea ce este posibil pentru a examina cu atenţie autenticitatea vocaţiei" viitorilor preoţi şi pentru "a-i îndruma mai bine pe preoţi pe calea lor, pentru ca Dumnezeu să-i protejeze şi să-i îndrume în situaţiile dificile şi în faţa pericolelor vieţii".

Aceste scandaluri antrenează "datoria unei purificări", a declarat Papa.

Antena3.ro



×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close