Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea a răspuns întrebărilor creştinilor într-o emisiune televizată

Papa Benedict al XVI-lea a răspuns întrebărilor creştinilor într-o emisiune televizată

Papa Benedict al XVI-lea a răspuns întrebărilor creştinilor într-o emisiune televizată
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2011   •   16:40

Papa Benedict al XVI-lea a devenit primul suveran pontif care a apărut la televizor într-o emisiune pe formatul întrebări şi răspunsuri. În Vinerea Mare, televiziunea italiană a transmis o emisiune preînregistrată în care Papa a răspuns câtorva din miile întrebări pe care i le-au pus creştinii din toată lumea, informează Associated Press.

Mahoritatea întrebărilor aveau legătură cu suferinţa, astfel că emisiunea a fost programată pentru a fi transmisă în Vinerea Mare, o sărbătoare solemnă în care creştinii se roagă şi reflectă la suferinţa şi crucificarea lui Iisus Hristos.

Una dintre întrebări a venit de la o fetiţă de numai şapte ani, din Japonia, care l-a întrebat pe Papă de ce trebuie să fie copiii atât de trişti, referindu-se la copiii de vârsta sa, care au murit în urma tsunami-ului din Japonia. Papa Benedict a răspuns că îşi pune aceeaşi întrebare, şi că nu are un răspuns, dar ştie că Iisus a suferit asemenea lor, inocent.

Încercând să ofere câteva cuvinte de consolare, suveranul pontif a spus "chiar dacă suntem trişti în continuare, Dumnezeu este alături de voi".

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea intrebari
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close