Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea, despre criza financiară: "Credinţa este mai bună decât banii"

Papa Benedict al XVI-lea, despre criza financiară: "Credinţa este mai bună decât banii"

Papa Benedict al XVI-lea, despre criza financiară: "Credinţa este mai bună decât banii"
07 Oct 2008   •   00:50

Papa Benedict al XVI-lea nu a rămas impasibil la criza financiară mondială şi a ţinut să reamintească lumii că o viaţă alături de Dumnezeu este mai bună decât o căutare permanentă de acumulări materiale.
Referindu-se la falimentul unor mari bănci, suveranul pontif arăta că acum se vede că banii nu înseamnă nimic, iar cei care nu au respectat cuvântul lui Dumnezeu şi au căutat lucrurile materiale şi-au construit casele pe nisip, în loc să le ridice pe fundamentul solid al credinţei arăta ?Timesonline?: ?Toate aceste lucruri care par a fi reale sunt de fapt secundare. Doar cuvintele Domnului sunt realitatea?, crede liderul de la Vatican.
De altfel, Papa nu este la prima apreciere de acest gen. În urmă cu o lună Benedict al XV-lea critica lăcomia şi sublinia că ?dragostea pentru bani este rădăcina tuturor relelelor?. Încă din perioada precedentului Papa, Biserica Catolică a început să îşi exprime îngrijorarea că Occidentul transformă consumul într-o religie şi ignoră învăţămintele sfinte.
Actualele declaraţii au fost făcute tocmai în deschiderea unui mare eveniment de marketing al bisericii. Astfel, timp de o săptămână, peste 1200 de oameni vor citi în întregime Vechiul şi Noul Testament, Papa Benedict al XVI-lea fiind cel care a promovat acest maraton bisericesc.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close