Antena 3 CNN Externe Papa Benedict al XVI-lea: Problema HIV/SIDA nu poate fi rezolvată prin distribuirea prezervativelor

Papa Benedict al XVI-lea: Problema HIV/SIDA nu poate fi rezolvată prin distribuirea prezervativelor

Papa Benedict al XVI-lea: Problema HIV/SIDA nu poate fi rezolvată prin distribuirea prezervativelor
17 Mar 2009   •   18:22

Papa Benedict al XVI-lea a declarat că distribuirea prezervativelor în Africa nu reprezintă un răspuns adecvat în lupta contra maladiei HIV/SIDA. Afirmaţia a fost făcută în timpul primei sale vizite efectuate pe continentul african, în calitate de Suveran Pontif, relatează BBC. Papa a precizat că distribuirea prezervativelor ?înrăutăţeşte problema? şi că Vaticanul cere abstinenţă.

?HIV/SIDA este o tragedie care nu poate fi depăşită doar cu ajutorul banilor, care nu poate fi depăşită prin distribuţia de prezervative, care pot doar să amplifice problemele?, a declarat Papa Benedict al XVI-lea reporterilor, în timp ce se îndrepta spre capitala Camerunului, Yaounde. Soluţia este ?solidaritatea umană şi spirituală? şi ?prietenia pentru cei ce suferă?, citează agenţia AFP.

Pe parcursul vizitei sale de o săptămână, Papa vizitează Camerunul şi Angola unde mii de persoane îl vor întâmpina pe Suveranul Pontif. Potrivit cifrelor Vaticanului, 17% dintre cetăţenii care trăiesc în Africa sunt catolici, cifră care a crescut constant în ultimii ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea prezervativ
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close