Antena 3 Externe Papa Benedict al XVI-lea: Războiul din Siria trebuie oprit înainte ca ţara să ajungă „o ruină”.

Papa Benedict al XVI-lea: Războiul din Siria trebuie oprit înainte ca ţara să ajungă „o ruină”.

de M.T.    |    07 Ian 2013   •   13:26
Papa Benedict al XVI-lea: Războiul din Siria trebuie oprit înainte ca ţara să ajungă „o ruină”.
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Papa Benedict al XVI-lea a făcut luni un apel către comunitatea internaţională de a opri „nesfârşitul măcel” din Siria înainte ca ţara să ajungă „o ruină”, informează Reuters.

Declaraţia Suveranului Pontif a fost făcută la tradiţionala întâlnire de la începutul fiecărui an cu reprezentanţii diplomatici ai celor 179 de ţări acreditate la Vatican.

Papa a solicitat „sfârşitul unui conflict care nu va cunoaşte învingători, ci doar învinşi, dacă va continua, lăsând în urmă doar ruine”.

„Autorităţile civile şi cele politice au cea mai mare responsabilitate de a lucra pentru pace”, a mai spus Papa.

În discursul ţinut în limba franceză, Suveranul Pontif a amintit despre „suferinţele înspăimântătoare" ale sirienilor şi şi-a reînnoit apelul ca „armele să fie depuse şi să prevaleze cât mai repede posibil un dialog constructiv".

Declaraţiile Papei Benedict al XVI-lea vin la doar o zi după ce preşedintele sirian Bashar al-Assad a refuzat negocierile de pace în cadrul unui discurs pe care adversarii săi l-au descris ca o declaraţie de război reînnoită.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close